vrijdag 23 oktober 2009

Een goede week

Het is weer vrijdag, het is een goede week geweest. Ik merk dat ik me de tweede week na de chemo toch echt steeds sterker voel dan de eerste week. De eerste dagen na de chemo zijn toch altijd een beetje onstabiel, beetje misselijk en moe, maar de tweede week is de misselijkheid echt weg, en als ik rustig aan doe en goed rust dan zijn de dagen heel fijn.
Afgelopen donderdag was ik bij de schoonheidsspecialist in de stad, echt zo genieten en totale ontspanning. Ik lag daar in de stoel en was me zo bewust van het positieve ontspannende gevoel, totaal het tegenovergestelde van als ik in de stoel in het ziekenhuis de chemo krijg. Dan voel ik net of er twee Kims bestaan. Eentje die zich totaal kan ontspannen en genieten van de heerlijke rust en de andere Kim die in het ziekenhuis zich zo verzet tegen de chemo. Ik hoop dat ik door middel van de meditatie die negatieve gevoelens kan vergeten... Ik bedacht me ook dat ze eigenlijk in het ziekenhuis van die schoonheidsbehandelingen moeten gaan aanbieden. Lijkt me best een lekkere afleiding om tijdens de chemo lekker gemasseerd te worden, of een manicure of pedicure te ondergaan :-).
Ik heb ook besloten om komende woensdag een laptop mee te nemen en een lekkere positieve film te gaan kijken. Van mijn werk heb ik Mama Mia gekregen, dat lijkt me de perfecte film om mee te beginnen.
Vanmorgen was ik bij de acupuncturist en hij zag dat mijn lever het nu wel iets moeilijker heeft met het verwerken van de chemokuren. Dus ik heb weer wat voedingstips gekregen om de lever te sterken: tahini, pompoen en een soep van mungbonen, tofu en radijsjes. Ik ben erg benieuwd en hoop dat het te eten is, maar ik probeer het maar gewoon, onder het mom 'baat het niet dan schaadt het niet'.
Het 100-dagen-meditatie-plan volg ik nog braaf, maar poeh, het is echt niet makkelijk hoor om een kwartier nérgens aan te denken, mijn gedachten dwalen continue af..... Ik ben benieuwd...

1 opmerking:

  1. Lieve Kim, wat ben ik blij dat de scan goed was, al heb je nog een lange weg te gaan. Ik hoop dat je komt in dec en leuke dingen kunt doen. Ik wil met alle liefde op Xanthe passen. Sterkte voor morgen en geniet van Mamma Mia. Het is een hele leuke film!
    Veel liefs en ik denk morgen aan je en natuurlijk ook aan mijn zoon!
    Liefs, Corry.

    BeantwoordenVerwijderen